25 Jul 2020

Nélada

...
...černobílá procházka...
Prahou hou hou 
houky do polohrubé mouky,
pak rovnou na pekáč 
a do rozžhavené trou
by...

Bylo by
lépe vše odkrývat v pravý čas - spojení myšlenky s fotografií sice rychle vyvěrá z pramene inspirace, stejnou rychlostí se ale také propadává zpět do potrubí nápadů. Dnes nafocené snímky, které tu vidíte, rovnou prošly v ten samý den úpravou a více korespondují s aktuální náladou (až dopíšu větu, už je zase jiná, chameleonka). A nejtěžší na celé procházce se zdá ten první krok ze dveří...








 -EN-
Fresh photos from Prague. I went with my small Canon camera for a walk to Vyšehrad (not to the castle itself, but to the larger part of the city called alike). I enjoyed the old buildings, quite nice weather and the fact, that I was all alone... And the photos are transformed into black and white - accurately capturing my mood.

9 comments:

  1. Takhle je to poetické, nevtiravě působivé 👍

    ReplyDelete
  2. Velmi.... no. Působí to, aspoň na mne oproti prvnímu komentáři stísněně, ale opravdu poeticky. Nejvíc se mi líbí první.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně se zase nejvíc líbí dvojka.
      Ale všechny fotky mají atmosféru.

      Delete
    2. Byl to takový stísněný den. Z té první mám radost, poslední dvě jsou z Vyšehradského nádraží - překrásná budova, bohužel už nepěkně chátrající, tam by stálo za to se vrátit:)

      Delete
    3. Vyšehradské nádraží a jeho devastace je ostudou magistrátu i ČD. Je už velmi málo takových secesních budov....

      Delete
  3. Moc pěkný, Prahou vždy jen profrčím, snad jednou fotograficky - to si přeju. Nejvíc jednička a dvojka...ale celé líbí.

    ReplyDelete