29 May 2020

Poplurálny

...
...POP9/200 ISO...
...

Návraty z fotolabu jsou těžší a chmurnější. Po opětovném zdražení služeb pak otevřené rány chyb pálí dvojnásobně více než v hluboké minulosti, kdy jedna role stála sotva za padesát (ran holí)... Ale držet straku s devíti očima ve zlaté kleci nelze příliš dlouho. Tu vylítla k budovám, k sochám i k hranatým věžím a zpátky už se sotva vrátí. Opakování matka drzosti, poklonit se králi bez zlomení páteře neuškodí ani podruhé:
Král popu, au!
















-En-
Second roll from my Lomography toy called Pop9. Pictures were taken in Prague as usual - no big adventures recently... Still thinking I didn't discover all beauty of this camera and the city as well. It pushes me forward, my curiosity leads me to better results and I hope one day I will be surprisedly satisfied with the shots. For now, you can find all photographs from Pop9 under the label: Pop9 :).


5 comments:

  1. Takže koukám že další stará známá, emigrant z B.cz . Popravdě po tvém odchodu z Fotografie jsem myslela , že jsi s blogováním skončila. Koukám, že tě svět analogu a kinofilmu baví, takhle uspořádané to vypadá věru moc dobře. Jo, trochu nás digitální focení zhejčkalo, fotíš dokud máš místo na kartách, nepřemýšlíš moc nad tím co fotíš, proč, když tak to smažu a nafotím jinak. S kinofilmem si člověk sakra hlídal co fotit a jak, měl na to jen 36 možností. Ale to těšení na to, až uvidí co a jak mu vyšlo bylo úžasný. Nejdřív si potěžkat pytlík s předanými fotkami, ohmatat sílu, sakra, je to nějaký tenký, to se toho moc nepovedlo, a pak teprve nahlídnout dovnitř, pohledem zjistit, vážně? to je toho tak málo? No a konečně ty fotky vytáhnout na světlo boží a prohlídnout si je.... to vážně mělo svoje kouzlo. Pořád mám na polici Canona s kinofilmem, tedy nevím jestli ještě půjdou baterky, ale nějak jsem pořád nenašla odvahu ten film dofotit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokud fotím s kinofilmovou zrcadlovkou, tak je to přesně tak - každý snímek pořídit trvá několik sprintů myšlenek po okruzích mozkových závitů... Ale tyhle lomo hračky už svádí k větší bezmyšlenkovosti, bezstarosti... Vždycky to bude bitva :D

      Delete
  2. Pěkný, už jsem v labu nebyl ani nepamatuji. Začal jsem zase nakupovat pouze bw a zase být trochu soběstačný a víc se u focení nenudit. K smrti rád kafe a tak po přečtení pár receptů to tam taky smočím :)))) ale strach že o něco přijdu tam určitě trochu je. Jinak i když nepíšu rád sem chodím. Zatím....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak už jsi zkousil kávovou vývojku? Pořád nemám odvahu...

      Delete
    2. Ještě ne, ingredience mám ale furt nemám úplně dofoceno, a nemám ustalovač a ...... znáš to ;)

      Delete