14 Dec 2020

Blechy, které doskákaly


...mrtvý původce dalšího života...

Po nezdařilém experimentu s líhnutím malých krevetek přišel nápad s hraním si s krmivem pro ryby - ve zverimexu jsem objevila vznešeně vyhlížející Daphnie nakapsované a rozdrcené skoro na prach ve žlutých plastových urnách... (a také suché červy tak velké, že se bohužel pod sklíčko nevešly). 

První fotka je proto photoshopový slepenec dvou celkem obstojných jedinců. Ostatní snímky zobrazují už jen různé části bleších těl. Nejvíc mě zaujala asi vajíčka uvnitř - takové kuličky nového života. Samozřejmě mě napadlo, jestli by bylo možné, aby nějakým zázrakem (třeba díky přidané vodě) obživly. Nechala jsem proto blechy ve skleničce s vodou přes noc. Jediný život, který se pak v kapce vody pod mikroskopem objevil, byly nějaké jednobuněčné organismy, snad nálevníci (Colpidium? Glaucoma?) a nikoliv parazité...uff...

●●●













  • P.S.: Nezapomeňte si napsat Ježíškovi o mikroskop nebo hvězdářský dalekohled!
  • P.S.2: Všechny zvětšovací pokusy pod štítkem: Mikroscope

●●●

-EN-
Here are pictures from my microscope again. Now you can see Daphnia- small animals living in the sweat water. Their eggs looked so promising, but after one day in the water, I get only some one-celled animals, hopefully not parasites. Check previous shots from my microscopy projects under the label: Microscope.


No comments:

Post a Comment