3 Dec 2022

Krvavě sladké Vánoce 2021

 
...Lomography POP 9...
...redscale kinofilm...

•••

Velmi RUDÉ vzpomínky. Speciální kinofilm s červenooranžovožlutohnědým nádechem se škálou citlivostí od 50 do 200 ISO byl v době covidové jediným a osamělým obyvatelem kdysi nadité poličky různorodých Lomography filmů ve fotolabu. Dnes tomu skoro není jinak. Zklamání se objeví vždy po otevření aparátu po dofocení, v blaženém zapomnění si užívám cvakání bezmyšlenkovité s utkvělou představou, že uvnitř kouzelné krabičky sedí skřítek s klasickými barevnými štětci. Nikdy totiž netuším, jak si mám tyhle ČERVENÉ kousky nechat vyvolat. Automat s bleskem bez možnosti nastavení jakékoliv expozice svádí k myšlence, že zvládne úplně všechno. Výsledné negativy s mnoha prázdnými políčky svědčí o opaku.
Drobné estetické zákroky kresebné možná netřeba, avšak volání devatero stejných políček po vlastní identitě nešlo přeslechnout.

•••
Již typické cukroví - duch Vánoc, kolíbka s Ježíškem...
Panáček by možná uvítal srdce místo díry v hrudi...


...pak přichází Mikuláš, čert a anděl, tři v jednom, tři v devíti...


...vánoční čaj (poznáno dle hvězdicovitého ovoce plovoucího na hladině, 
jež nebylo původně vůbec vidět)...


...princezna s nikoliv zlatou hvězdou na čele...
...to čelo je zlaté...


...a tu už jen vánoční vzory pro vizuální potěšení...











...

EN
Laaast Christmas I gave you my heaa... another song of the Christmas. Redscale Lomography film created almost bloody scenes from this holy season. Last year was in the name of the traditions - baking cookies, decorating a tree, spotting the Nikolaus' trio, singing songs, and cuddling the cats. I really tried to enjoy every single day of this beautiful time even though there was no snow... 


1 comment: