20 May 2020

Voda vzduchu, duchu ukradená


Ještě jeden doušek, tempo v digitálním světě čar a tahů a pak k cílové stuze z fotografií...
...

Nadšené provolávání slávy Illustratoru po několika chabých výtvorech tenkrát prožitými jako zázrak se rozplynulo v jedno velké zapomnění. Vektorový svět se opět propadl do temného místa plného zoufalého pohrdání. A tak by to zřejmě zůstalo napořád, kdybych si nepustila jeden ze streamů Kreativních Kreatur. Informace o padesátiprocentní slevě na Affinity Designer dopadla na úrodnou půdu té části staré duše, která by mohla listovat čtvrtečními letáky ve snaze neutratit za nákup ani o haléř navíc.
První po-kusy:


Duplikované rybičky
(protože tvorba stále nových tvarů mě ještě stojí maximální úsilí a energii...)
...a...ach ty ocásky...




Černobílá grafika
...snažící se napodobit mé kresby tužkou...
(v rámci toho, co skromné dovednosti prozatím dovolí)




A tu došla pára pohánějící turbínu nápadů - alchymistická dílna je nedodělaná, stále v rozpuku, čekající na trochu té trpělivosti...  Protože největší problém zatím představuje vydržet u jednoho motivu a vůbec ho dokončit (jakkoliv) - nejen ve vektorech , ale i v jiných krelsících programech. S tužkou a papírem se mi většinou nic takového neděje.



-En-
I recently purchased software for creating vector graphics - Affinity Designer. You can see my first attempts. It's still hard to work in it, can't focus very well and my knowledge of this program is still shallow but I think my drawings in Illustrator were much worse than this (check it here: Golemování v Illustratoru).

2 comments:

  1. Obzvláště ta první BW se mě zamlouvá velice ☺️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, ta je moje nejoblíbenější z tohohle tria :)

      Delete